[GAMBAR] Luca Lucas @ Mohammed Saufee Bin Sehat Hina Negeri Sabah

Nah..ini dia budak tu yang kamurang cari tu..nda juga hensem sangat..besa2 jak,..hensem lagi aku..haha!

dan ni komen2 dia yang bikin panas orang Sabah macam aku ni..kotigir betul..

luca lucas hina sabah

Apa ka jadah si bodoh ni hina org lain?bagus sangat ka dia ni..

lagi komen dia..

komen mengutuk sabah

lagi..

nah lagi ada..

Luca Lucas Identity:

Mohammed Saufee Bin Sehat (Luca Lucas)
JABATAN MINERAL DAN GEOSAINS MALAYSIA
NEGERI JOHOR,
TINGKAT 9, MENARA TH,
JALAN AYER MOLEK,
80000 JOHOR BAHRU, JOHOR

Tel: 07-2227622
Faks: 07-2228622

Picture

http://www.facebook.com/photo.php?pid=183648&id=141844589190033&fbid=142102879164204&ref=mf

Emel: jmgjohor@jmg.gov.my

******************************************************************************

Satu jak aku mau komen,yang dia tu bagus sangat kah?semoga pihak berkuasa dapat menyelesaikan isu perkauman yang menyalahgunakan IT sebagai tempat menghina..tubuhkan satu akta dan denda mereka yang buat hal ni..baru diaorang tau.!!!

58 thoughts on “[GAMBAR] Luca Lucas @ Mohammed Saufee Bin Sehat Hina Negeri Sabah

  1. biasalah.. kalau dah ada benda orang tak puas hati mesti nak luahkan macam tu.. cuma bezanya ada orang guna ‘penapis’ sebelum tulis apa2 luahan.. sesetengah orang tulis sesedap rasa

  2. gilerrr!!!
    aku wlpun xsuke duk ngeri perlis xderla nk kutuk smpai cmtu skali kt fb ke blog ke..
    yela dah kite mnumpang adatla..mane perfect cm tmpt kite
    hujan emas ngeri org hujan batu ngeri sndri..

  3. Inilah masalahnya apabila tiada lagi rasa hormat sesama sendiri, kita menggunakan alam maya untuk menimbulkan kemarahan antara satu sama lain, semoga perkara ini tidak dicontohi, walaupun apapun agama dan bangsa kita, kita perlu hormat menghormati antara satu sama lain. Baru boleh hidup aman sentosa

  4. ..saya rasa c Lucas ni sot bah ada masalah mental dia ni..dan mungkin jg dia ni urang Sabah yg lupa diri pasal gaya bahasa dia macam gaya bahasa Sabah la..
    ..

  5. ada keluar d sabah times la yg sy ingat, i dont think it was daily. i feel pity for him…hahaha…dia ndak puas hati bah tu, mcm yg dia ckp teda internet access tu, mesti dia masuk kampung yg sana ulu2, terus dia memanas sbb ndak dpt online FB, hahaha, anyway donny, nice blog you have here, saya lama suda berhenti blogging, bila ko balik kampung?

  6. lucas ni ngamuk ngan sumandak sabah sebab die kene reject ngan sumandak sabah…sapa la nak kan die..gigi die kan jongos..bukan lah test sumandak sabah mau org jongos macam lucas..wekkkkkk

  7. wah.., sya baru tau oo ni kes.., tlampau juga dia ni.., tp., knapa kes ni just masuk paper sabah jak aa?? knpa nda masuk utusan ka.., BH kaa…. nda sangka.., dlm zaman skrg ada lg org2 yg befikiran kolot mcm dia ni…

  8. kenapa laa mamat nie boleh keje kat JMG, aku rasa byk sgt mineral masuk otak dia pasal tu kutuk org semcm jerk buat malu org johor jer, aku pernah duduk sabah ok jer, org2 dia lebih friendly dari org johor, klu nak kata dia org jawa aku rasa tak layak jgk halau jer kat singapore tu yg terbaik buat dia.

  9. Bro an sis, Saya cadangkan kita ajar budak in i dgn cara yg betul hantar surat komplen ramai2 atau link kan Blog saudara Donny ini untuk perhatian dan tindakan KP JMG. Biar dia diorg ambil tindakan pd staf dia ni.
    Saya check di website JMG, rupa2nya penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang lagi dia ni tahun lepas… taik betul, perangai tidak senonoh buli jadi penerimah APC

    • sapa2 pn bole dpt APC 2 sbb… ia d nilai dr prestasi krja dan komitmen dlm tugas.. org sakit mental mcm si saupi ni, tindakn dia mmg nmpk ‘macam org btul’.. tp sbnrnya minda dia yg sakit ba.. klu dia org yg waras kn, dia tdk buat krja2 gila mcm ini..
      so dlm kes dia ni sy anggap dia xwaras/minda x sihat.. so sy xmau lyn sgt.. wallahualam..

  10. Ini org ah, Mohammad Saufee bin Sehat bodoh lah… Sabah kaya ooo, ada kayu buat kertas hasilnya duit kertas… Sabah maju ka x, itu da msk topic poiltik… bukan sembarang ckp, skrang mkn diri hahaha…

  11. biarla die dgn dunia dia.. aku menetap kat KL sejak umur 2 tahun lagi, tapi tak pernah sibuk2 nak bangga dengan KL.. ape je la yang ade kat sini nak dibangga2kan? kite cite pasal itu hebat la, ini hebat la, untuk ape?? tak payah pikir jauh2, buang mase..

    cuba bayangkan kalau tiba2 kite balik keje, kene langgar, pastu mati.. dapat ke kite rase lagi pegi shopping kompleks yang 5 bintang tu? dapat ke kite naik kete mewah2 lagi? dapat ke kite enjoy rasa semua nikmat2 dunia tu?? tak payah poyo, nak berlagak atau nak maen kotor kutuk2 orang.. aku ngaku, aku suka Sabah, lebih dari johor.. w’pun aku bukan orng sabah atau johor.. tapi tempat die tenang, byk bg pengajaran untuk kite.. dari johor yang semakin membangun, semakin banyak manusia2 durjana, budget singaporean (aku muda lagi, tapi aku sangat kenal ramai orang, cakap ikut pengalaman..)
    jadi, cuba pilih mane lagi best??

    bagi aku, enjoy je hidup ni.. sabah best, johor pun best.. (sabah lebih lagi ye..) sebab ape kene enjoy?? sebab nanti kalau kite tua, kite ade story best untuk cucu cicit kite.. kalau mati sekurang-kurangnye kite puas hati..

  12. Adusss……………… klu baca apa yg luca lucas tue tulis….. mmg panas jugak telinga ni. tp, kita amik dr sudut positif la….. x payah kita lyn org cam nie. biar pihak berkuasa yg hukum dia. coz…. slu nya org yg kaki mengutuk ni… mmg la dalam kalangan org yg bermasalah sebenarnya. Apa2pon, saya bangga jd warga SABAH. x kisah la apa yg luca lucas tue ckp, tue pendapat dier….. (cara dia jak yg salah) terpulang kpd mereka yg dtg Sabah. Menilai Sabah tue camne. sesuatu tue perlu dihayati, barulah kita dapat menikmati keindahanya. klu dtg Sabah ngan rasa x senang (TERPAKSA/KECEWA) mmg la sume yg kita nampak tue serba x kena. fikir2kan lah…
    renung2kan lah. tuk kwn2 sume2 jgn pulak kita jd luca lucas seterusnya….. biarlah dia terima padah atas kelancangannya… coz…kita harus bangga ngan apa yg kita ada….I LOVE SABAH

  13. adadada barabiss c gaman kan ksi buruk sbh… tp heran npa psl sumandak sbh pun teikut dia maki ah?… hahahaha misti kana reject oleh sumandak sbh ni mamat trdesak ni…pa ble buat la lucas… ko serba kekurangan dari segi paras rupa…tp klu gaya ko nda kurang ajar, bepikir jga sa mo terima ko tp sdh lah muka ko teruk, gaya ko lgi plg teruk

  14. he just want some attention… I bet nobody give him this kind of attention before… suka la dia org Sabah yang hebat2 ni semua bagi perhatian sama dia…

    tengok rupa pun boleh tau org ni ketandusan perhatian…
    kalau tidak pun… mesti ada awek Sabahan yang dah reject dia sampai dia jadi gila tahap cipan wakakaka

  15. padan lah muka die…nak sangat la die tu memohon maaf secara live kat TV..baru kami warga sabah puas hati ngan luca lucas..buat malu je lah..penjawat awam..macam ni ke mentality penjawat awam…org kata ni terlebih ajor..tgk rupa pun dah tau..giler glamour..

  16. Pingback: » Page Kami benci Orang Sabah!

  17. Kalau nak mnghina tu, cermin dulu diri sendiri… muka 1 sen…. dah la kurus kering, hitam mcm arang….ada hati menghina pmpuan Sabah? mungkin org lain dah maafkan dia ni….tp klu di pihak saya, saya harap2 dia kena buang kerja…..dan seratus kali ketulahan. Permohonan maaf tu…..di kertas saja, dia buat begitu sbb takut kena buang kerja…..

  18. orang kurang kasih sayang memang mcm tu la..x pun dia pernah kena lantak budak sabah pasal tu dia jd trauma..
    org semenanjung yang datang sabah x mau balik pun sebab sabah nie penuh dengan kekayaan,siap beli tanah lagi di sabah..nda sedar diri..
    dia tahu cakap saja tu..tong kosong..hahahahaaa
    lagi satu pasal bahasa tu dia kena sedar la..sebab dia la salah satu perosak bahasa nenek moyangnya..sebab apa dulu2 mana ada org sana cakap TAKDE..APE..MANE..law setakat di ym ker fb ker nda pa la bulie juga nda di terima akal..nie sampai kedai kopi…
    cuba la imbas kembali zaman nenek moyang kau(LUCA LUCAS) dulu..mana ada cakap TAKDE..APE..MANE..LALET…erkhh..lalet…
    ahhakkkzzzzzzz..

  19. uiinaa…bijak betul luca lucas yg hodoh mcm muka beruk matyeh ni berkata2..saya harap pihak kerajaan atau JABATAN MINERAL DAN GEOSAINS MALAYSIA
    NEGERI JOHOR, tolong nasihatkan budak ni letak jawatan kerana tindakan beliau umpama pemberontak yang bakal menghuru-harakan Malaysia. biar dia jadi penganggur, sila blacklist kan nama dia untuk mana2 penerbangan keluar dari negeri Johor. kalau masih wujud golongan macam ni, saya percaya Malaysia akan musnah tak lama lagi. percayalah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>